Ota yhteyttä, niin mitoitetaan teille sopiva järjestelmä!

Simo Korhonen

Voitelulaitteet
Tuoteryhmäpäällikkö

Automaatisella keskusvoitelujärjestelmällä varmistat, että laitteesi saa juuri oikean määrän voiteluainetta juuri oikeaan aikaan. Käyttämällä automaattista voitelua pidennät laitteesi käyttöikää sekä vältät huonosta voitelusta johtuvat rikkoontumiset.

TECAn mitoittamat ja toteuttamat keskusvoitelujärjestelmät suunnitellaan vastaamaan teollisuuden ja koneyrittäjien vaativimpiakin tarpeita. Laaja ja laadukas tuotevalikoimamme takaa, että meiltä löytyy varmasti oikeanlainen ratkaisu jokaiseen voitelukohteeseen. Luotamme maailman suurimpaan voitelulaitevalmistajan Groeneveld-BEKAn laadukkaisiin tuotteisiin ja ratkaisuihin rakentaessamme asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvaa kokonaisuutta.

TECAlta saatte kaiken automaattivoiteluun liittyvän järjestelmän suunnittelusta asennukseen ja huoltopalveluihin.

Näillä perustiedoilla päästään aloittamaan tehokkaan järjestelmän suunnittelu:

 • Mitä voiteluainetta käytetään?

 • Kuinka monta voitelupistettä järjestelmässä on?

 • Minkälainen virtalähde on saatavilla?

 • Kuinka pitkä voitelulinja on?

 

GroeneveldBeka Logo_Final

Single line -järjestelmät

Yksilinjaiset järjestelmät ovat luotettavia ja yksinkertaisia voitelujärjestelmiä, joita voi käyttää niin teollisuuskohteissa kuin ajoneuvojenkin voitelussa. Tyypillisenä kohteena on esimerkiksi erilaisten kuljettimien ketjujen voitelu.

Yksilinjainen järjestelmä koostuu käyttökohteesta riippumatta ohjausyksiköstä, pumppuyksiköstä, putkiston varrelle sijoitettavista säädettävistä annostimista sekä putkiston päähän sijoitettavasta painekytkimestä. Annostimia on saatavana säädettävinä malleina sekä kiinteällä voiteluaineen annostuksella. Jokainen voitelupiste tarvitsee oman annostimensa, joten järjestelmään on helppo säätää juuri sopiva määrä voiteluainetta kunkin voitelupisteen tarpeisiin. Yksilinjaiset järjestelmät on helppo suunnitella ja niitä on helppo laajentaa tarvittaessa.

 • Helppo suunnitella, huoltaa ja tarvittaessa laajentaa
 • Annostimia saatavana öljyille ja rasvoille, järjestelmä soveltuu siis käytettäväksi lähes kaikkien voiteluaineiden kanssa
 • Järjestelmän pumpuksi on saatavana sähkö-, paineilma- ja hydraulikäyttöisiä pumppuja
 • Täydelliseen järjestelmään tarvitaan vain muutamia peruskomponentteja, joten budjetissa on helppo pysyä
 • Järjestelmä voitelee vaikka yksi voitelupiste tukkeutuisi

Dual line -järjestelmät

Kaksi linjainen Dual line -järjestelmä muistuttaa paljon Single line -järjestelmää, sillä molemmissa putkiston varrelle sijoitetaan säädettäviä annostimia, jotka annostelevat halutun määrän voiteluainetta voitelupisteille sitä mukaa kun järjestelmän paine kasvaa.

Dual linessa on nimensä mukaisesti kaksi runkoputkistoa, joita paineistetaan vuoron perään. Kun linja A paineistetaan, annostimet latautuvat annostimen puolelta A ja tekevät annostuksen puolelta B. Kun linjan A päässä oleva painekytkin on saavuttanut halutun paineen, linja B alkaa paineistua ja tapahtuu voitelusyklin toinen osuus eli annostin latautuu puolelta B ja tekee annostuksen puolelle A.

Dual line -järjestelmä soveltuu erinomaisesti raskaaseen teollisuus käyttöön. Sitä voidaan käyttää suurissa, jopa satojen voitelupisteiden järjestelmissä ja Dual line -järjestelmät soveltuvat loistavasti myös kylmiin olosuhteisiin.

 • Dual line -järjestelmällä voi voidella jopa tuhansien voitelupisteiden kokonaisuuksia
 • Erittäin varma toiminen järjestelmätyyppi myös kylmissä olosuhteissa
 • Tarvittaessa helppo laajentaa
 • Voitelumäärää on helppo halutessaan säätää voitelupisteellä

Progressiivinen voitelujärjestelmä

Progressiivinen voitelujärjestelmä on yksilinjainen, erittäin tarkka ja helposti valvottava voitelujärjestelmätyyppi. Progressiivisella järjestelmällä voi voidella kerrallaan yhden laitteen kaikki voitelupisteet tai halutessaan pelkästään osia voideltavasta laitteesta tai sitä voi käyttää useamman laitteen keskusvoitelujärjestelmänä yhdestä pumppauskeskuksesta. Progressiivinen järjestelmä soveltuu sekä rasvoille että öljyille.

Progressiivisten annostimien toiminta perustuu voiteluaineen liikkeeseen. Annostimen sisällä on annostinmäntiä, joiden liike riippuu edellisen männän liikkeestä. Tämä varmistaa sen, että jokainen voitelupiste saa halutun määrän voiteluainetta. Näin ollen progressiivinen järjestelemä on äärimmäisen tarkka voitelujärjestelmätyyppi ja sitä on erittäin helppo valvoa, sillä yhtä pistettä valvomalla pystyt valvomaan koko järjestelmän toimintaa.

 • Erittäin tarkka voiteluaineen annostus
 • Helppo järjestelmä valvoa
 • Vianmääritys voitelupisteessä
 • Soveltuu hyvin eri kokoisiin järjestelmiin

Multi line -järjestelmä

Multi line -järjestelmiä käytetään pääasiassa erilaisten pienien ajoneuvojen tai lisälaitteiden voitelujärjestelminä. Tässä järjestelmätyypissä voiteluaine johdetaan laakerille suoraan pumppuelementiltä omaa linjaa pitkin.

Pumppuja on saatavana usealla eri säiliökoolla sekä jopa 60 ulosotolla ja ne soveltuvat öljyille sekä rasvoille NLGI2 -luokkaan asti. Pumppujen ulosottoihin on saatavana erikokoisia pumppuelementtejä 0,01 cc – 0,1 cc per sykli tuotolla.

 • Multi line -voitelujärjestelmä on erittäin helppo asentaa jälkikäteen vaikkapa pienkuormaajaan
 • Yksinkertainen suunnitella, sillä voiteluaine johdetaan suoraan pumppuelementiltä voitelupisteelle
 • Voitelumääriä on helppo säätää vaihtamalla toisen kokoiseen pumppuelementtiin

Kysy lisätietoa:
Ota yhteyttä niin suunnitellaan teille sopiva voitelujärjestelmä!

Meiltä kaikki suunnittelusta asennukseen ja huoltosopimukseen.

 

Valikoimastamme löytyy myös paljon erilaisia pumppuja ja muita voiteluun liittyviä tuotteita.

Top