Push & Pull kärynpoistojärjestelmät - kysy lisää!

Markus Jansson

Ilmansuojelu
Tuoteryhmäpäällikkö

Rami Saviola

Länsi-Suomi
Myyntipäällikkö

Suodatusratkaisu hitsauskäryn poistoon

 

 

Turun AsennusTeam suunnittelee ja valmistaa paperi- prosessi- ja kaivosteollisuudessa käytettäviä kemikaalien annostelulaitteistoja. Turun AsennusTeam:n tuotantotilat sijaitsevat Maskussa ja Vehmaalla, joissa valmistetaan yhtiön omia, patentoituja annostelulaitteistoja sekä niihin liittyviä rakenteita (teräsrakenteet, säilöt ja laitteistojen runkotyöt).

Tuotantotilaoissa valmistetaan hyvin erikokoisia rakenteita. Turun AsennusTeam haki ratkaisua, jolla valmistuksessa syntyvät hitsauskäryt saadaan tehokkaasti poistettua tuotantotilasta. Koska valmistettavat kappaleet saattavat olla hyvin suuria, ei perinteinen suoraan kohteesta tehtävä kohdepoisto ollut hyvä ratkaisu. Toivomuksena oli myös ns automaattinen ratkaisu, jossa työntekijöiden ei tarvitse huolehtia kärynpoistosta. Tärkeätä oli myös, että suodatettu puhdas ilma saadaan palautettua takaisin halliin; näin voidaan optimoida tuotantotilojen energiankulutus.

 

TECAn toteutti Vehmaan tuotantotiloihin Push & Pull -järjestelmän kesällä 2017 sekä Maskun uusiin tuotantotiloihin alkuvuodesta 2018. Järjestelmien suunnittelu toteutettiin tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa ja näin järjestelmät saatiin optimoitua juuri käyttötarpeeseen sopivaksi. Vehmaalla ilmamäärän tarve oli 10 000 m³/h ja Maskussa 20 000 m³/h. Molempiin tuotantolaitoksiin mitoitettiin Nedermanin FMC -patruunasuodatin sekä ilmanhajottimet, jälkisuodatin ja kanavisto.

Järjestelmien asennuksen jälkeen TECAn projektipäällikkö ja huoltoinsinööri suorittivat käyttöönoton sekä laitekoulutuksen järjestelmää käyttävälle henkilöstölle.

Turun AsennusTeam oli tyytyväinen prosessien aikataulutukseen ja lopputulokseen.

 

Liittyvät tuoteryhmät

Hitsauskäryjen suodatusjärjestelmän lisäksi Maskun tuotantotilojen paineilman tarve ratkaistiin TECAn toimittamalla Finin ruuvikompressorilla sekä Aignep -paineilmaputkistolla.

 

Liittyvät tuoteryhmät

Liittyvät ratkaisut ja palvelut

Kysy lisätietoa:
me autamme!

Asiantuntijamme auttavat sinua löytymään oikean ratkaisun kohteeseesi.

Sovitaan tapaaminen, kartoitetaan kohde ja suunnitellaan sinne tehokas ratkaisu.

Top