Kiinnostuitko? Asiantuntijamme auttavat!

Jarmo Mäkinen

Teollinen puhdistus ja työympäristö
Tuoteryhmäpäällikkö

Joensuun paloasemalla käytössä Nederman pakokaasunpoistojärjestelmä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen Joensuun toimialueella on kaiken kaikkiaan 24 paloasemaa jotka palvelevat noin 166 000 asukasta. Joensuun paloasemalla työskentelee 70 henkilöä operatiivisissa tehtävissä. Joensuun paloasema vastaanottaa vuosittain noin 9 000 tehtävää, joista noin 8 000 on ensihoitotehtäviä ja noin 1 000 pelastustehtäviä.

Joensuuhun rakennettiin uusi paloasema vuosien 2007 ja 2008 aikana. TECA toimitti uudelle paloasemalle runsaasti laitteistojaan ja yksittäisiä tuotteitaan parantamaan paloaseman henkilöstön työhyvinvointia. Rakennusprojektin aikana suunnittelijat ja rakennuttajat tekivät tiivistä yhteistyötä TECAn kanssa, jotta asemalle suunnitellut laitteistot vastaisivat käyttäjien toiveita sekä innovatiivisina laiteratkaisuina palvelisivat paloasemaa pitkälle tulevaisuuteen.

Työturvallisuuden parantaminen ja helppokäyttöisyys Joensuun paloaseman palomestarin Lari Parkkisen mukaan työkalujen ja laitteiden helppokäyttöisyys ja korkeat ergonomiset vaatimukset nousivat Joensuussa esille valittaessa uudelle paloasemalle laitteistoja. TECAn toimittamat Nedermanin pakokaasunpoistolaitteistot takaavat paloaseman työntekijöille esteettömät työskentelyolosuhteet sekä puhtaan hengitysilman.

Pakokaasunpoistojärjestelmä on rakennettu niin, että letkuja on helppo käsitellä eikä ylimääräisiä letkuja loju lattialla työtekijöiden tiellä. Joensuun paloasemalla huolletaan ja puhdistetaan käytössä olevia pelastuslaitteita ja –ajoneuvoja päivittäin. Eri huoltotiloissa on käytössä useita TECAn tarjoamia ratkaisuja.

Nedermanin Magna -pakokaasunpoistojärjestelmä imee jokaiselta autopaikalta suoraan pakoputkesta pakokaasut pois. Asemalla on käytössä sekä pystypakoputkille tarkoitettuja Magna Stack- että alapakoputkille tarkoitettuja Magna Track- laitteistoja.

Liittyvät tuoteryhmät

Pelastusajoneuvojen ja tilojen puhdistukseen paloasemalla on käytössä mm. Nilfsk Duo Booster painepesuyksikkö. Keskusyksikkö sijaitsee konehuoneessa ja pesuainetynnyrit erillisessä varastohuoneessa. Näin pesuhallin tilankäyttö saadaan maksimoitua pesuyksikön osalta; pesuhallista löytyvät ainoastaan pesukahvat- ja pesuainesuuttimet jotka on sijoitettu pesurataan tai korkeapainekelaan. Lisäksi pesuhallissa on kalvopumput pesuaineiden jakelua varten.

Liittyvät tuoteryhmät

Korjaamohallissa työpisteen yllä oleva Original –letku imee hitsatessa syntyvät käryt. Hitsauskäryt ja myöskin jauhesammuttimien korjauspisteestä imettävä pöly suodatetaan pois hengitysilmasta konehuoneessa sijaitsevan FilterBox –suodattimen avulla.

Liittyvät tuoteryhmät

Aseman paineilman tuotannosta vastaa TECAn Airtec -ruuvikompressori varustettuna säiliöllä ja omalla kuivaimellaan joka takaa kuivan hyvälaatuisen paineilman verkkoon.

Liittyvät tuoteryhmät


Liittyvät ratkaisut ja palvelut

Kysy lisätietoa:
me autamme!

Asiantuntijamme auttavat sinua löytymään oikean ratkaisun kohteeseesi.

Sovitaan tapaaminen, kartoitetaan kohde ja suunnitellaan sinne tehokas ratkaisu.

Top