Teekay -asiantuntijat palveluksessasi!

Henri Stenroos

Pneumatiikka ja teollisuuspalkeet
Tuoteryhmäpäällikkö

Mikko Maunu

Pohjois-Suomi
Myyntipäällikkö

Raakavesilinjan liitokset tehtiin Teekay -liittimillä

Liittyvät ratkaisut ja palvelut

Muonionjoen ja Pajalan Kaunisvaaran kaivoksen välille rakennettiin 18 km mittainen raakavesilinja. Rakennusprojekti aloitettiin vertailemalla eri liitostekniikoita putkien liittämiseen. Raakavesilinjan rakentamisessa on ehdottoman tärkeää valita toimivimmat liitinratkaisut kustannus- ja ajansäästön saavuttamiseksi. Oikealla liitinratkaisulla työn kuormittavuus vähenee huomattavasti ja rakennusprosessi sujuu aikataulussa.

Pajalan kaivoksen raakavesilinjan rakentamisessa käytettiin TECAn tarjoamaa Teekay Axiflex putkiliitinmallistoa.

Teekay Axiflex on korkealuokkainen joustava putkiliitin, joka sallii huomattavan kulmapoikkeaman putkilinjoissa. Se sallii myös aksiaalista joustoa (esim. lämpöliikkeitä ja samankeskeisyysvirheitä). Axiflex on suosittu vaihtoehto vesihuoltoprojekteissa, infra, tie- ja vesirakentamisessa sekä LVI-rakennuskohteissa. Axiflex liittimissä on kaksi lämpölaajenemista ja kutistusta sallivaa huulitiivistettä. Huulitiiviste painautuu putken pintaan vasten ja muodostaa tiivistyksen. Tiivisteet ovat suunniteltu kestämään putkien sisäistä painetta. Paineen lisääntyessä tiiviste painautuu entistä lujemmin putken pintaa vasten progressiivisesti. Putket täytyy olla asianmukaisesti tuettu molemmin puolin liitosta. Ruostumattoman ja kestävän rakenteen ansiosta TECAn Teekay tuotteet tuovat huomattavia säästöjä painossa verrattuna valurautaliittimiin.

Liittyvät tuoteryhmät

Teekay Axiflex putkiliitostekniikka toimii erinomaisesti raakavesilinjassa käytetyn pinnoitetun 900 mm teräsputken liitoksiin. TECAn liitostekniikkaratkaisu mahdollisti raakavesilinjan nopeat asennukset ilman erikoistyökaluja ja korkeita kustannuksia.

Pyydä liitinasiantuntijaamme esittelemään ja kertomaan lisää eri liitosratkaisuista, teknisistä soveltuvuuksista ja liittimien ominaisuuksista, sekä tekemään tarvittaessa vertailulaskentaa muihin liitostapoihin verraten.

Kysy lisätietoa:
me autamme!

Asiantuntijamme auttavat sinua löytymään oikean ratkaisun kohteeseesi.

Sovitaan tapaaminen, kartoitetaan kohde ja suunnitellaan sinne tehokas ratkaisu.

Top