Purunpoistojärjestelmät - suunnittelu, laitteet, asennus ja huoltosopimus

Kysy lisää purun ja pölyjen suodattamisesta!

Markus Jansson

Ilmansuojelu
Tuoteryhmäpäällikkö

Mika Rytkönen

Ilmansuojelu
Myyntipäällikkö

 

 

Hyvin suunnitellun purunpoistojärjestelmän päätarkoituksena on pitää tuotantotilat, tuotantolaitteet sekä työskentelyilma puhtaana. Tehokkaan purunpoistojärjestelmän suunnittelun perustana on toimitilassa tehtävä laitekartoitus, jossa selvitetään tuotantolaitteiden, esimerkiksi hiomakoneen tai CNC-koneen poiston tarve.

 

Poiston tarpeella tarkoitetaan laitevalmistajan ilmoittamaa ilman kuutiomäärää eli kuinka paljon ilmaa tulisi poistua, jotta se ei haittaa laitteen toimintaa. Laitekartoituksen jälkeen suunnittelija mitoittaa toimitilaan sopivan suodatinjärjestelmän, putkistot sekä purun/pölynsiirto- ja keräyslaitteet.

 

TECA on toimittanut purunpoistojärjestelmiä Suomen puuteollisuuteen jo lähes 40 vuotta. TECA luottaa Nedermanin laadukkaisiin suodattimiin joista vanhimmat Suomessa edelleen käytössä olevat laitteistot ovat yli 30 vuotta vanhoja. Omaa tuotantoamme ovat helppoasenteiset QF-pikapantaputket.

 

Tyypillinen purun- ja pölynpoistojärjestelmä sisältää

 • LBR-suodatinyksiköt
 • Combifab puhaltimet
 • CARZ-takaiskupellit
 • syklonit
 • ruuvikuljettimet, sulkusyöttimet
 • materiaalin siirtolinjat
 • galvanoitu QF-pikapantaputkisto purulle ja pölylle

 

Kaikki TECAlta! Suunnittelu, asennus, käyttöönottokoulutus sekä kattava huoltosopimus!

Asiantuntijamme palveluksessasi!

Ota yhteyttä

LBR Letkusuodatin mekaanisen puunjalostuksen pölynpoistoon

 • Ilmamäärä n 100.000 m³/h
 • Pölyn purku suodattimelta siirtolinjalle puhaltamalla n 200 m päähän
 • Puhaltimena useampi 22-75 kW Nederman Combifab keskipakoispuhallin
 • Kaikki järjestelmän komponentit Atex vaatimusten mukaiset

Tyypillisiä kohteita LBR letkusuodattimille:

 • Mekaaninen puunjalostus
 • Pakkausmateriaalien valmistus
 • Kartonki-, paperi- ja muoviteollisuus

QUICK FIT (QF) Pikapantaputkisto

TECA:lta kaikki tarvikkeet ja osat pöly- ja puruputkistoon.

Valmistamme omassa Mustasaaren tuotannossamme galvanoituja pituussaumattuja QF-pikapanta- ja laippaputkistoja ja putkiston osia: käyrät, haarat, supistuskartiot jne. Koot Ø 100 -500 mm saatavana pikapantakiinnityksellä ja Ø 560-900 mm laippakiinnityksellä. Seinämävahvuudet 0,6-0,9 mm halkaisijasta riippuen. Vakioputkipituudet ovat 1000 ja 2000 mm pyöristetyllä päällä pantakiinnitystä varten. Putkien ja käyrien vakiokokoja pidetään hyllyssä ja haarat sekä muut erikoisosat tehdään tilauksesta. Myös ruostumattomasta tai haponkestävästä tehdyt putkiosat.

Meiltä myös imuseinät, imupöydät ja imuhuuvat räätälöidysti mittojen mukaan tehtynä. Kauttamme saat myös vahvempiseinämäiset teräslevyputket ja osat toimitusmyyntinä.

Top